Salda Gölü Tanıtım ve Rehber Sitesi

Salda Gölü Artık Daha Korunaklı

Salda Gölü Artık Daha Korunaklı

Son yıllarda Salda Gölü’nün ulusal düzeyde popülaritesi artmış ve gölü binlerce kişi ziyaret etmiştir. Sadece geçen sezon yaklaşık 500 bin kişinin Salda Gölü’nü ziyaret ettiği tahmin edilmektedir. Tatilcilerin uğrak mekanı haline gelen gölde, bu kadar ziyaretçiyi ağırlamakta güçlük yaşanmış ve farklı sorunlar baş göstermiştir. Sorunlara çözüm yolları arayan Burdur Valiliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı duruma el atmış, gölün doğal yapısının korunması ve bölgenin zarar görmeden turizme kazandırılması adına bir dizi önlemler alınmıştır.

Salda Gölü, Yasalarla Koruma Altına Alındı

Salda Gölü, Resmi Gazete’de yayınlanan 824 sayılı karar ile ‘Özel Çevre Koruma Bölgesi’ ilan edildi. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü’nün ‘Kesin Korunacak Hassas Alan‘ ilan edileceğini duyurmuştu. Alınan kararlar kapsamında Salda Gölü’nü daha korunaklı hale getirmek ve doğal çevreyi korumak adına yasal düzenlemeler yapıldı.

Göl Kenarına Araç Girişi Engellendi

Bembeyaz kumsalları sayesinde ‘Türkiye’nin Maldivleri’ benzetmesi yapılan Salda Gölü sahillerine araç girişine engellemek için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından kazıklar çakıldı.

Salda Gölü çevresi, göle yaklaşık 100 metre uzaklıkta çakılan kazıklarla çevrildi. Bu sayede sahile araç girişi engellenerek beyaz kumsalların kararmasının önüne geçildi.

Bekçiler ve Güvenlik Güçleri Alındı

Göl kenarında ateş yakılması, kumsalda kamp atılması, geceleri eğlencenin dozunu kaçıranların uyarılması gibi durumlara engel olmak için Salda Gölü’nün gerekli sahillerine yeteri kadar bekçi alımı yapıldı.

Bekçiler kolluk kuvvetleri ile koordineli çalışarak Salda Gölü ve çevresinin asayiş ve güvenliğini sağlamaktadırlar.

Çadır ve Bungalov Evler Kaldırıldı

Salda Gölü’nün doğal halinin korunması için yasal adımlar atılmış ve Salda Gölü Resmi Gazete’de yayınlanan 824 sayılı karar ile ‘Özel Çevre Koruma Bölgesi’ ilan edildi. Bu karar kapsamında göl kenarında bulunan bütün izinsiz yapıların kaldırılması için gerekli işlemler yapılmaya devam etmektedir.

Yeşilova Belediye Halk Plajı’nda bulunan, göle en yakın ve en ekonomik konaklama seçeneği olan bungalov evler ile çadırların kaldırılması kararı yetkililere tebliğ edildi.

Temizlik Görevlileri Alındı

Salda Gölü, geçtiğimiz yıllarda yüzlerce ziyaretçi ağırladı. Bu kadar insanı ağırlayacak alt ve üst yapı olarak hazır olmayan Salda Gölü’nde sahiller ve çöp konteynerleri çöplerle dolup taşmıştı.

İşkur bünyesinde alınan temizlik görevlileri her gün sahilleri temizlemekte, çöpler zamanında alınmaktadır.

Sonuç olarak; Salda Gölü’nün doğal yapısının korunması ve gelecek nesillere bu haliyle aktarılması adına atılan bu adımları olumlu karşılıyoruz. Salda Gölü’nün Burdur’un turizm potansiyelini fitilini ateşleyecek, bölgedeki diğer doğal ve tarihi alanları da (Sagalassos, Kibyra, İnsuyu Mağarası…) ön plana çıkaracak yegane yer olarak görmekteyiz. Salda Gölü’nün korunarak bölge turizmini canlandırması için halen eksiklikler bulunmakta. Önümüzdeki günlerde yetkili makamlarca gerekli adımların atılacağına kesin inanıyoruz.

Salda Gölü TanıtımSalda Gölü ve çevresi hakkında detaylı bilgi
Exit mobile version